هانیه توسلی در روز دوم سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر (۶ عکس)
- انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸
- دسته بندی: بازیگران،جشنواره فیلم فجر
عکس های هانیه توسلی به همراه دیگر هنرمندان در نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «بی صدا حلزون» در دومین روز از سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر
نشست خبری فیلم «بی صدا حلزون» با حضور بهرنگ دزفولیزاده، مرتضی شایسته، محمدرضا رهگذر، هانیه توسلی ، علیرضا جلالیتبار، مجتبی شکری، رضا شبیری زنجانی، افسانه صمدزاده عصر امروز یکشنبه سیزدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
گزارش نسیت رسانه ای : نشست خبری فیلم بیصدا حلزون با حضور مرتضی شایسته تهیه کننده، بهرنگ دزفولی زاده کارگردان، محمدرضا رهگذر نویسنده هانیه توسلی بازیگر و تعدادی دیگر از عوامل به همراه سحر عصرآزاد منتقد سینما برگزار شد.
عصرآزاد در ابتدای فیلم گفت: برای من پیگیری رویکرد فیلمساز اهمیت دارد و خوشحالم که این فیلم تنها به یک قشر جامعه یعنی ناشنوایان محدود نشد و سعی کردند با بسط داستان فیلمی با مشارکت همه اقشار را داشته باشند.
بهرنگ دزفولی زاده هم گفت: به دلیل اینکه به جامعه ناشنوایان تنها در هفته بهزیستی و روز ناشنوایان توجه می شود از همان ابتدا فیلمی با حضور بازیگرانی که اولا توانایی خوبی در استفاده از دستانشان داشتند و در عین حال چهره باشند استفاده کنم بویژه اینکه چهره بودن به دیده شدن بیشتر کار هم کمک می کند.
هانیه توسلی هم در مورد سختی های نقشش گفت: طبیعتاً من باید زبان اشاره یاد می گرفتم و روی صدایم کار می کردم تا شبیه یک نیمه شنوا باشد. به دلیل نگرانی که در این مورد داشتم باید تمرین می کردم. البته نقش هر چه سخت تر باشد برای بازیگر جذابتر باشد. بدین منظور من صدای خانم بلیغ که نیمه شنوا هستند را روی گوشیم ضبط کرده بودم و دیالوگها را از روی صدای ایشان تمرین می کردم. من تازه سر این فیلم متوجه شدم که برخی از ناشنوایان دوست ندارند که بچه هایشان حلزون بکارند.
دزفولی زاده هم گفت: برای آمادگی بیشتر بازیگران من به همراه نویسنده به جمع ناشنوایان می رفتم و حرفهایشان را می شنیدیم و از دغدغه ها و زیستشان فیلم می گرفتیم و در اختیار بازیگران قرار می دادیم.
وی دامه گفت: من بواسطه این فیلم تاحدی با زبان اشاره آشنا شدم و سر صحنه هم مشاورانی داشتیم تا با نظر آنها برداشت صحیح را در زمینه زبان اشاره انتخاب کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فیلم شما تبلیغ عمل کاشت حلزون است گفت: کاشت حلزون از دی ماه سال ۷۱ وارد ایران شده و خیلی پیشرفت کرده. اطلاعات ناشنوایان ما اطلاعات به روزی نیست. من تنها سعی کردم با این فیلم برخی از این اطلاعات را به آنها بدهم.
وی افزود: من حتی در کلاس های گفتار درمانی هم شرکت کردم و حتی پلان هایی در این رابطه داشتیم اما به دلیل اینکه فکر کردیم شاید ناشنوایان مکدر شوند آنها را حذف کردیم.
دزفولی زاده در مورد صداهای نامتعارفی که در طول فیلم شنیده می شود گفت: این تنها تجربه چند دقیقه از زندگی یک ناشنوا است. ما سعی کردیم که یک فرد شنوا متوجه شود که یک ناشنوا و یا نیمه شنوا تا چه حد می شنود به همین منظور سه تا چهار ماه پروسه صداگذاری ما طول کشید.
معرفی فیلم : «بیصدا حلزون» قصه زن و شوهری کمشنوا و ناشنوا است که پسری ناشنوا دارند. اتفاقات فیلم به این خانواده و انتخابهای افراد میپردازد. با توجه به اینکه اولین فیلم دزفولیزاده ناشنوایان را محور داستان و روایت فیلم قرار داده است، میتواند یکی از آثار متفاوت جشنواره سیوهشتم باشد.
کارگردان فیلم که انتظار داشت فیلمش در بخش سودای سیمرغ هم شرکت داده شود درباره این موضوع گفت: « فکر میکنم مقداری در حق «بیصدا حلزون» جفا شده است. ما تلاش کردیم یک فیلم باورپذیر از مشکلات ناشنوایان برای جامعه شنوا بسازیم اما همین فیلم را به بخش سودای سیمرغ راه ندادهاند. اگر «بیصدا حلزون» از لحاظ ساختار، محتوا یا هر چیز دیگری مشکل داشت در بخش نگاه نو هم انتخاب نمیشد!»
هانیه توسلی ، مهران احمدی، پدرام شریفی، محسن کیایی، علیرضا جلالیتبار، بهنوش بختیاری، بیژن بافکار، شیرین ولیپور و مجتبی شکری بازیگران «بیصدا حلزون» هستند.
بهرنگ دزفولیزاده (کارگردان) پیش از این به عنوان عکاس سینمایی شناخته میشد و عکاسی بیش از ۸۰ فیلم سینمایی را از کارگردانان مختلف در کارنامه خود دارد. دزفولیزاده در کنار فعالیت اصلی خود در عرصه عکاسی، در قالب فیلم کوتاه و مستند کارگردانی را هم تجربه کرد و حالا با «بیصدا حلزون» اولین تجربه جدی خود در زمینه ساخت فیلم بلند داستانی را تجربه کرده است.
دیدگاه ها و نظرات